Site icon Olaszmamma

A legmagasabb olasz karácsonyfa


Kész, ez november utolsó napja, és nem tagadhatom tovább, hogy ez már gyakorlatilag karácsony, mindenhol ez jön szembe, a túlbuzgó olasz boltok polcain már vagy egy hónapja ott áll hegyekben a panettone és a pandoro, a munkahelyre már majdhogynem csak melegedni járunk be, kész vége ennek az évnek is.

Olaszország az adventi idószakban tele van szebbnél-szebb karácsonyi vásárokkal, melyek közül kiemelkednek, és különösen látványosak a Dél-Tirolban rendezettek, de az egész Csizmában kitesznek magukért a városok, fényjátékok, kirakodóvásárok, forralt bor és sült gesztenye szinte mindenhol akad. Ilyenkor jönnek a rekordok, a legnagyobb karácsonyfa, a legtöbb égő, a legnagyobb betlehem, a leg-leg-leg.

Campania régió egyik megyeszékhelye, Avellino közelében találjuk  a szőlőlugasok által körülölelt Taurasi középkori városkáját, ahol december a 6-tól 22-ig tartó időszak hétvégéin rendezik a Christmas Wine Fest nevű eseményt, ahol a karácsonyi varázslat a bormámorral házasodik. Taurasi ugyanis leginkább DOCG minősítéssel rendelkező azonos nevű boráról híres. Lesz itt múltidézés, hagyományőrző csoportok által megelevenített lovagi tornák során, működésbe lendül a Mikulás postahivatala, a leghíresebb nápolyi betlehemkészítő mester, Marco Ferrigno gondoskodik a városka feldíszítéséről. Az igazi attrakció azonban állítólag a karácsonyfa lesz.

Taurasi óvárosának kapuja

Az esemény azzal promózza magát, hogy itt áll majd Olaszország legmagasabb, „igazi” karácsonyfája, egy gyönyörű görög fenyő, amelyet az óváros kapujában állítanak és díszítenek majd fel. A fa több, mint 15 méter magas, és az erre járó jótét lelkeknek lehetőségük lesz majd arra, hogy ajándékot hagyjanak alatta rászoruló gyermekek számára.  Ezek szétosztásában a Vöröskereszt segít majd. Az előkészületek már javában zajlanak.

Hasznos információkat találhattok a programokról és a jegyvásárlásról a rendezvény hivatalos weboldalán, azaz itt.

 

 



Exit mobile version