Site icon Olaszmamma

George Clooney megőrül a szárd pecorino sajtért


George Clooney nem elégszik meg azzal, hogy Hollywood egyik legünnepeltebb sztárja legyen, vállakozó szellemét is igyekszik csúcsra járatni. A színész már egész komoly sikereket ért el a Casamigos tequilával. A Casamigos márkát Clooney és két barátja alapította még  2013-ban, és azóta már felvásárolta a Diageo (potom 700 millió dollárért).  Most a tömény szesz után valami kevésbé brutálissal csalogatna a színész, a szárd pecorino sajt lesz ugyanis a következő üzlet főszereplője.

A juhtejből készült sós, kemény pecorinót a szárd Peppino Fadda sajtkészítő ismertette meg a sztárral, aki annyira beleszeretett, hogy a Comói-tavi villájának konyhájából sem hiányozhat soha. Állítólag minden étkezés végén bekap belőle egy jókora darabot.

Őfelésge, a pecorino sardo

Clooney egyelőre 32 kg pecorino sajtot (gyakorlatilag 100 karikát) indított útnak Los Angeles felé, amiket most elsősorban barátainak, és várható jövendőbeli ügyfeleinek küld kóstolásra. Ha az üzlet beindul, az természetesen Peppino bácsi életét is fenekestől fogja felforgatni. Az öreg most még San Teodoro mellett árulja  a portékáját egy egyszerű standról, és egy kivénhedt furgonnal mozog. Az a hír járja, hogy amikor Clooney először vásárolt tőle sajot, akkor az öreg élete legnagyobb borravalóját, 380 eurót kapta kézhez.

Clooney egyébként Szardínia nyalánkságainak és egyéb szépségeinek komoly tapasztalattal bíró szakértője, évekik volt a párja a gyönyörű szárd színésznő, Elisabetta Canalis.



Exit mobile version