Site icon Olaszmamma

2019. tíz legszebb olasz strandja- a Tripadvisor listája


Volt már arról szó, hogy a Tripadvisor minden évben rangsorolja a legjobb tengerpartokat, tavaly is megírtam, hogy melyek azok, amelyeket a legpazarabbaknak tart Olaszországban.  No és hogy hova menjünk 2019-ben? Ha még nem döntöttetek volna, itt egy mankó, ha pedig igen, akkor sincs gond, jövőre sem lesznek sokkal rútabbak!

Nincs nagy meglepetés, tarol Szardínia.

A Lampedusa szigetén található Spiaggia dei coniglia, azaz a nyulak partját folyamatosan  a világ legszebb strandjai között emlegetik. Fehár homok és türkíz víz vár itt Benneteket, legjobban pedig akkor jártok, ha szeptemberben utaztok erre, mert hiába Olaszország ez, de mégiscsak közelebb van Afrikához, mint Európához. Tunéziától 113, Szicíliától 205 km választja el.

 

Cala Rossa a szintén Szicíliához tartozó Egadi-szigetek egyikén, Favignanán található. Megközelíteni csak hajóval a tenger felől, vagy egy egész komoly túrával egy kis ösvényen keresztül lehet. Szépsége szavakkal alig fejezhető ki.

Favignana, Cala Rossa

Tropea már a magyar utazók előtt is igen ismert. Calabria legfelkapottabb üdülőhelye,  fehér homokkal és színpompás tengerrel vár.

Cala Mariolu strandja is állandő szereplője a mindenféle leg-leg-legnek. A szardíniai Orosei-öbölben húzódik meg, és szintán csak hajóval, esetleg túrázással találjuk magunkat ebben az apró, kristálytiszta vízű földi paradicsomban.

Cala Mariolu

Baia del Silenzio, azaz a Csend öble. Az egyetlen északolasz strand, aminek sikerült magát beverekednie az élvonalba. Figyelembe véve, hogy Közép-Olaszország pedig egyáltalán nem képviselteti magát, remek teljesítmény ez. A keskeny homokos strandot színes házikók veszik körül.

A Cala Mariolu-tól nem túl messzire, szintén az Orosei-öbölben fekszik ez az eldugott part. Fehér a homok, átlátszó a víz.

Cala Goloritze

Caprera szigetőn, a Maddalena-szigetcsoport talán legismertebb tagján járunk. Cala Coticcio a szárd Tahiti néven is ismert, nem lesz nehéz rájönni, hogy miért. A part homokjának színe a rózsaszínhez közelít, sziklák és mediterrán növényzet veszi körül. Elképesztő.

Két km hosszan terjeszkedik ez a finom homokos part 15 km-re Villasimius és 7 km-re Costa Rei partjaitól.Türkíz, amerre csak a szem ellát.

Szardínia dél-nyugati részén találjuk azt a meseszép fehérhomokos strandot. A víz meglehetősen alacsony, és az itteni sziklák egy bájos szigetet alakítottak ki benne.

Spiaggia Su Giudeu

Campania régióban járunk, Palinuro városkában. Marinella strandját aranyló homok, és az azt körbeölelő jellegzetes mediterrán növényzet teszi felejthetetlenné.



Exit mobile version