Site icon Olaszmamma

Éljen május 1-je! A 2019-es római koncert


Május 1-je van, ami egyrészt azt jelenti, hogy döbbentem hajtom kezeimbe a fejem, hogy hova szaladt már megint el az év eleje, másrészt pedig azt, hogy nyilván mi sem dolgozunk, élvezzük a hétközepi intermezzót. Tavaly már elmeséltem, hogy mennyire fontos a május 1-jei római koncert Olaszországban. A hatalmas római koncertet, amit  minden olasz csak az Il Concerto del Primo Maggio néven emleget , 1990. óta rendezik meg évente a munka ünnepén a Piazza San Giovanni Laterano téren, az azonos nevű Bazilika előtt. Az egész napos dzsemborit a három legnagyobb olasz szakszervezet , a CGIL, a CISL és az UIL jegyzi.

Az óriási buli délután 15:00 órakor kezdődik és egészen éjfélig tart egy órás szünettel 19:00 és 20:00 között. Természetesen színpadra lép az olasz könnyűzenei élet színe-java, de olyan nemzetközi sztárok is elhúzzák a nótánkat, mint Noel Gallagher. Az idei lineup a következőképpen alakul:

Gallegher mellett az olaszok legnagyobb lelkesedéssel a Subsonicat, Daniele Silvestrit  és Manuel Agnellit várják.

A koncertet élőben közvetíti a Rai 3 és a Radio 2, streamingben a Rai Play oldalán lehet követni.

Ha Rómában vagytok és benéznétek a murira, a San Giovanni in Laterano teret könnyen megközelíthetitek. Az A metró egyik megállója  a tér, de a mai napon könnyen lehet, hogy lezárják biztonsági okokból. Semmi gond, menjetek el a Manzoni megállóig, és egy öt-tíz perces sétát követően már tombolhattok is az első sorban. A koncert eszméletlen tömegeket vonz, úgyhogy ha Rómában vagytok, de nem izgat benneteet a dolog, valószínúleg akkpor sem fogjátok tudni elkerülni a Concertone-val járó tömeget, és fennakadásokat.

Jó bulizást!

 



Exit mobile version