Site icon Olaszmamma

Hol aludjatok Triesztben?


Rengetegen kerestek meg Trieszttel kapcsolatos kérdésekkel, legtöbben arra vagytok kíváncsiak, hogy milyen errefelé a tenger, érdemes-e strandolós programot betervezni, ezután következik azonnal, a hol is aludjunk témája. Felhasználói szinten vagyok Trieszt-guru, imádom a várost, és évente legalább egyszer igyekszem eltölteni itt egy éjszakát. A változatosság gyönyörködtet alapon cserélgetem a szállásokat is, jöjjön most három, ami nagyon bevált.

Az első szállást a Residence Sissi-t két évvel ezelőtt teszteltük, és simán állta a sarat. Nem klasszikus értelemben vett szállodáról van szó, három különböző méretű apartmanjuk és egy kétszemélyes szobájuk van. Az apartman korrekten felszerelt, van konyha, kényelmes, tiszta, az ár pedig szuper, 50 euró környékéről indul. A Residence a központi pályaudvarral szemben található, ami közlekedés szempontjából remek, parkolás szempontjából lehet hajtépős, de mi találtunk viszonylag könnyen egy mellékutcában. Családoknak ajánlott. Busszal pár perc a belváros. Reggeli nem lesz.

A Residence Sissi gyakorlatilag tőszomszédja a B&B Hotel Trieste szállodának, ami egy klasszikus monarchiabeli palota épületét foglalja el. A szobák tágasak, tiszták, pár éjszakára tökéletes, és vihetjük a házi kedvencet is. Némi extráért parkolót is biztosítanak a közeli vasútállomáson belül.

Triesztben a legpompásabb látnivaló valószínűleg nem csak az én véleményem szerint a Miramare kastélya. Habsburg Miksa remekbeszabott rezidenciájától alig 1 km-re, közvetlenül a tengerparton találjuk az abszolút kedvencet, a Hotel Miramare szállodát. A Hotel Miramare négy csillaggal csalogat, minden szobájából a tengerre látunk, a reggeli egyszerűen pazar. Ingyenes parkoló és saját strand teszi még vonzóbbá a hotelt. Családoknak nem, pároknak azonban annál inkább ideális, ugyanis minden szoba kétszemélyes, kisebb gyerek még befekhet anyuék közé, de pótágyat nem fognak betenni senki kedvéért. Pár perces tengerparti sétával a Miramare-kastélyhoz érünk. Nekünk nagyon bejött.

 

 



Exit mobile version