Site icon Olaszmamma

Ítéletidő Szardínián


Ítéletidő tombol Szardínián, elsősorban a sziget déli részén, a régiókozpont Cagliariban és annak környékén. Két nappal ezelőtt kezdődtek a heves esőzések, amelyek az éjszaka folyamán sem hagytak alább.  Vörös riasztás lépett életbe a szigeten, utak, sőt Capoterra és Cagliari között egy híd omlott össze a hatalmas tömegű eső alatt. Itt 24 óra lefolyása alatt 250 mm csapadék esett, ami az éves átlag fele.

 

Egy hatvanas éveiben járó asszonynak az éjszaka folyamán nyoma veszett, miután családjával megpróbált kiutat keresni a víz által lebénított autójukból. A család többi tagját épségben megtalálták, a nőt azonban még most is keresik. Az előbb már láttuk, hogy több, mint 20 cm eső esett, és tudni kell, hogy az autók már 150 mm csapadék esetén a víz rabságába esnek.

Cagliariban ma zárva tartanak a városi és regionális hivatalok, az iskolák, de még a temetők is, és nem nyit ki az egyetem sem.

A rossz idő időközben északra húzódik, Ligúriában is vörösre emelték a készültségi szintet, mifelénk Torinó környékén is szakadatlanul zuhog.



Exit mobile version