Site icon Olaszmamma

Égszakadás a jövő héten: vörös riasztás több régióban


Nálunk, Torinó kornyékén már tegnap óta folyamatosan esik az eső, de ez valószínűleg még csak egy laza előjáték, holnaptól érkezik az igazi égszakadás és szélvihar. Veneto és Friuli régiók nagy részén vörös riasztás lép életbe, Rómában máris fák dőltek ki az erős szélfújásoktól (az egyik ráadásul egy autóra, melynek vezetője könnyebben megsérült).  Velencében 115 cm magas a víz, az épp ma zajló velencei maratont térdig érő vízben futották. Lombardia és Piemont egyes részein már lehullott az első hó is.

Holnap jégeső, erős villámlások, viharos erejű szél várható Umbria, Marche, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Calabria és Szicília régiókban. Továbbra is esni fog Piemontban, Lombardiában, Ligóriában, Emlia-Romagna, Trentino Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia és Toszkána területén. Ezzel pedig nagyjából az összes olasz régiót fel is soroltuk. Hétfőre ráadásul különösen erős, akár 100 km/h-es sebességgel érkező sirokkó szél is várható, amely hatalmas hullámveréseket okozhat a tengerpartokon.

Ha Olaszországba készültök, mindenféleképpen tájékozódjatok a meteo.it oldalán a várható időjárásról, mert kellemetlen meglepetések érhetnek. Én is kénytelen leszek beüzemelni a szárítógépet, hiszen eléggé úgy tűnik, hogy egy hétig most esélytelen lesz az erkélyen lengetni a frissen mosott ruhákat.

 

 

 

 

 



Exit mobile version