Site icon Olaszmamma

Nyugágyfoglalás a kanapéról, a napernyőd az olasz tengerparton


Főszezonban semmit ne bízzunk az olasz véletlenre! A 2018-as nyár már az eddigi adatok alapján is tovább erősíti az olasz idegenforgalom 2015. óta folyamatosan pozitív adatokat produkáló tendenciáját, és a legtöbb strandon már tavaly is kitették a „megtelt” táblát, idén úgy néz ki, hogy még több utazóval kell osztozkodnunk a tengerparti homokon.  Hétvégén mi is a tengerpartra készülünk egy pár éjszakára, és a hozzánk legközelebb eső ligúriai partokon szállást találni komolyan próbára tette az idegeimet: az Airbnb-n már  csak rögtönzött amatőrök nem túl meggyőző hirdetései maradtak, a maradék pedig aranyáron, végül a bookingon sikerült egy váratlanul lemondott szobára lecsapni.

A lényeg most nem is ez, hanem, hogy ebből okulva kezdtem el gyorsan napirendre venni a strandkeresést is. Ha dugig vannak a szobák, nyilván egy tűt nem lehet majd leejteni a strandokon sem. A ligúr tengerpart ugyanis elég keskeny, köze sincs az Adria végtelen homokos partjaihoz. Sokkal mutatósabb, de szűkösebben is vagyunk, ha az ember véletlenül pár centivel arrébb tolja a nyugágyát, már simán be is olvadt a szomszédos családba. Már ha van olyan szerencséje, hogy jut neki napernyő és nyugágy.

De hoppá! Ekkor jött velem szembe a Sunbrellaweb oldala. Ugyanis már nem csak szállást, éttermet,de tengerparti napernyőt is lehet foglalni online. Ezen az oldalon 3800 olasz felszerelt strand napágyait lehet foglalni. Az adott napra rákeresve kiválaszthatjuk, hogy hányadik sorban és azon belül és hol szeretnénk aszalódni, klikk oda, foglal és fizet. Egyébként is hasznos böngészni egy kicsit az oldalon, mert részletes leírást ad a strandokról, elérhetőséggel, valamint aktuális árlistát a kellemetlen meglepetések elkerülése végett. Ráadásul , ha látjuk, hogy az adott partszakaszon minden napernyő piros színben pompázik, arra nem is fektetünk energiát, úgysem jutunk helyhez.

Érdemes egy kis időt eltölteni a kutakodással, főleg ha a július-augusztusi abszolút csúcsban utaztok, nem árt az, ha minden gördülékenyen megy. Naptejet ne felejtsetek el berakni!



Exit mobile version