Site icon Olaszmamma

Hétvégi programok Olaszországban- 2018. március 17-18.


Olaszországban vagytok éppen és nem tudjátok, hogy milyen programok várnak a hétvégén? Segítek. Megsúgom, de talán nem lesz nagy meglepetés, hogy Szent Patrik nap alkalmából szinte valamennyi olasz nagyvárosban lesz valami ír buli, zöldbe öltöznek az olaszok is és literszámra döntik magukba a sört. Ha szívesebben maradnánk ki a tivornyából, akkor például az alábbi programok közül szemezgethetünk.

Salernóban kézműves csokoládé-fesztivál vár Bennünket a tengerparti sétányok, ahová Olaszország valamennyi szegletéből érkeznek csokoládékészítő mesterek. Salerno egyelőre nem az olasz csokoládé-nagyhatalmak egyike, de az idén már negyedik alkalommal rendezik a csokifesztivált, úgyhogy az is lehet, hogy hamarosan már ők is Torino, Perugia vagy Modica versenytársai lesznek.

Csoki!!

 

Torinóban különleges lehetőséget tartogat a Museo Nazionale del Risorgimento ( a Nemzeti Risorgimento Múzeum, ahol több magyar vonatkozású- a ‘48-as forradalomhoz kapcsolódó emléket is őriznek), ahol a hétvégén megnyílnak annak a teremnek az ajtajai, ahol az első olasz parlamenti üléseket tartották. Erre általában csak üvegfalon keresztül lehet bepillantást nyerni.

Az első olasz képviselőház Torinóban

Rómában a Forte Prenestino látja vendégül az Enotica 2018 fesztivált, ami a bort és az erotikát ötvözi és ünnepli. Kóstolókra, filmekre, kiállításokra és koncertekre számíthat, aki benéz.

Végre magyar vonatkozású program! Genovában a Palazzo Ducale (Dózse-palota) a helyszíne a magyar származású, Budapesten született fotóművész, André Kertész kiállításának, amely június 16-ig tekinthető meg.  Jegyeket online is lehet vásárolni, ezen a linken.

 

André Kertész: Cirkusz (wikimedia)

 

Triesztben degeszre zabálhatjuk magunkat, mert ezen a hétvégén itt rendezik a Street Food Parade Truck Editiont, úgyhogy hátom napig Trieszt lesz a legjobb utcai ételek fővárosa. Nem olyan egyszerű ám itt jóllakatni a népet, szigorú szűrőkön ment át az a 30 kiállító, akinek kamionjából kikerülnek az utcai kaják. 

Helyszín: Piazzale Straulino, közvetlenül a tengerparton gyakorlatilag az olasz slow-food mennyország, az Eataly közvetlen szomszédságában.

 

Bellunóban ezen a hétvégén rendezik a Sagra dei Fisciot  ünnepét, amely több évszázados hagyománnyal bíró ünnep, amelynek része a már történelminek számító körmenet, mely során a Madonna szobrát végigviszik a városon. A Dóm téren virág-és régiségpiac vár, de természetesen nem maradhatnak el a helyi finomságokkal csalogató pultok sem.

Belluno



Exit mobile version