Site icon Olaszmamma

„Útikalauz az édes élethez ” – szabályzat


Játékszabályzat

AZ ÚTIKALAUZ AZ ÉDES ÉLETHEZ NYEREMÉNYJÁTÉK HIVATALOS RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA

  1. A NYEREMÉNYJÁTÉK SZERVEZŐI

Az Útikalauz az édes élethez fogyasztói promóció (továbbiakban: „Nyereményjáték”) szervezője Gyovai Helén (továbbiakban: „Szervező”).

A Nyereményjátékhoz kapcsolódó adatkezelést a Szervező, mint adatkezelő (a továbbiakban: „Adatkezelő”), a Nyereményjáték lebonyolításához kapcsolódó egyéb feladatokat, továbbá az adatfeldolgozást a Szervező, mint adatkezelő (a továbbiakban: „Adatkezelő”) végzi.

  1. A NYEREMÉNYJÁTÉKBAN RÉSZTVEVŐ SZEMÉLYEK

A Nyereményjátékban részt vehet minden cselekvőképes, magyarországi lakcímmel rendelkező 18. életévét betöltött, a következő pontban meghatározott személyi körbe nem eső természetes személy (a továbbiakban: „Játékos”), aki a Nyereményjáték időtartama alatt jogosulttá válik a nyeremények megnyerésére (a továbbiakban együtt: ”Pályázat”).

A Játékban nem jogosultak sem közvetlenül, sem közvetetten részt venni a Szervező, az Adatfeldolgozók, illetve a Játék szervezésében vagy lebonyolításában közreműködő gazdálkodó szervezetek, ügynökségek, ezek tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, vagy velük munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állók, és mindezen személyek Ptk. 8:1. § (1) bek.  2. pontjában meghatározott hozzátartozói.

A Játékban résztvevő termékeket árusító kereskedelmi egységek, továbbá a Szervezővel szerződéses kapcsolatban álló azon gazdálkodó szervezetek, amelyek a Játék időtartama alatt a szerződés teljesítése során a Szervező bármely telephelyén, bármely időtartamban munkát végeznek, illetve ezek tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói, vagy velük munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban állók, és mindezen személyeknek a Ptk. 8:1. § (1) bek. 2. pontjában meghatározott hozzátartozói szintén nem jogosultak sem közvetlenül, sem közvetetten részt venni a Játékban.

  1. A NYEREMÉNYJÁTÉK IDŐTARTAMA

A Nyereményjáték 8 napig, 2022. 03. 22. 09 óra 00 perctől – 2022. 03. 29. 18 óra 00 percig tart, a Nyereményjátékban kizárólag ezen időszakban lehet részt venni, és kizárólag ezen időszak alatt lehet a Nyereményjátékban Pályázatot beküldeni.

Amennyiben a nyereményjáték technikai okokból később indul el, úgy ezért a Szervezőt semmilyen felelősség nem terheli.

  1. A NYEREMÉNYJÁTÉKBAN RÉSZTVEVŐ TERMÉKEK

A Nyereményjátékban résztvevő termék: Útikalauz az édes élethez

  1. A NYEREMÉNYJÁTÉKBAN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

5.1.

A Nyereményjátékban jelen részvételi szabályzatban leírtak betartásával lehet részt venni.

A Pályázat hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, téves vagy nem valós adat feltüntetése stb.) a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal és ennek bekövetkezésekor nem köteles a nyeremények átadására.

5.2.       PÁLYÁZAT

A Játékosnak az Olaszmamma nevű Facebook oldalakon megadott technikai instrukciók figyelembevételével kell eljuttatni a pályázatot, azaz a megadott poszt alá kommentben egy  olasz témájú fotót posztolni. Pályázat tartalmazhatja, de nem kötelező, a 4. pontban meghatározott terméket.

Egy Pályázat a Nyereményjátékban csak egyszer vehet részt.

A Szervező a nem valós adatokat megadó vagy a Játékszabályzat feltételeinek bármely okból nem megfelelő Játékosokat a Nyereményjátékból kizárhatja.

Szervező kizárólag azokat a Pályázatokat tekinti érvényesnek, amelyeket a Játékosok saját adataik megadásával küldenek be a Nyereményjátékba.

Érvénytelen Pályázatnak minősül az egyszer már feltöltött fotó újbóli feltöltése akár azonos Játékos, akár másik személy által.

Bármilyen módon hamisított vagy manipulált fotó érvénytelennek minősül és nem vesz részt a Nyereményjátékban. A Nyereményjátékban részt vevő Pályázatok érvényességével, valamint a Nyereményjáték jelen pontjában nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban felmerülő bármely vita esetén a Szervező döntése az irányadó. A Szervező a Pályázatok tulajdonjogával kapcsolatban felmerülő vitákkal kapcsolatban kizárja a felelősségét.

Azok a Pályázatok, amelyek a Játékszabályzatban leírt alaki és tartalmi előírás valamelyikének nem felelnek meg, a Nyereményjátékból kizárásra kerülnek.

A Játékszabályzatnak megfelelő, de nem valós adatokat tartalmazó Pályázatok érvénytelenek, és azok nem kerülnek figyelembevételre a Nyereményjátékban, továbbá Szervező a nem valós adatokat megadó résztvevőket kizárják a Nyereményjátékból.

A Pályázatokat a Játékszabályzat feltételeinek teljesítése érdekében a Szervező megvizsgálhatja, és amennyiben azok, illetve az azt beküldő Játékos bármely okból nem felel meg a Játékszabályzat feltételeinek, úgy az érintett Játékost a Nyereményjátékból kizárhatja.

A Nyereményjátékból – a Szervező megítélése alapján – kizárásra kerülhetnek azok a Játékosok, akik a Nyereményjáték szellemével ellentétesen egy természetes személy neve alatt csapatban, vagy nem valós adatokkal történő regisztrációval vesznek részt a Nyereményjátékban, azzal a céllal, hogy a nyerési esélyeiket ezzel a megtévesztő magatartással megnöveljék. Ilyen résztvevőknek minősülnek például a sorsolásokon és egyéb nyereményjátékokon történő részvétel érdekében társult személyek, akik a nyeremények megszerzése érdekében összehangolják cselekményeiket és egy név alatt több személy teljesítményeit egyesítik, és ezzel megfosztják a nyerési esélyüktől a tisztességesen játszani kívánó többi játékost, illetve ezen játékosok nyerési esélyeit a leírt magatartásukkal csökkentik. Ilyen személyeknek minősülnek továbbá, akik nem valós adatokkal vesznek részt a Nyereményjátékban abból a célból, hogy tisztességtelenül növeljék a saját nyerési esélyeiket. A jelen pontban meghatározott, tisztességtelen magatartást tanúsító Játékosok kötelesek megtéríteni minden olyan kárt, amelyet a Nyereményjátékkal összefüggésben a Szervezőnek okoztak.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy kizárjon minden jelenlegi és jövőben szervezett promóciójából azt, aki bármely a Szervező által szervezett promócióban csalást/hamisítást követ el.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy minden jelenlegi és jövőben szervezett Nyereményjátékából kizárja azt a Játékost, aki a Nyereményjáték során bizonyítottan a Nyereményjáték internet oldalának feltörésével, robot-, vagy spam program használatával, vagy egyéb más csalásra, illetve a Nyereményjáték menetének manipulálására lehetőséget adó módon kíván előnyhöz jutni.

A kizárás Szervező egyoldalú indokolás nélküli írásba foglalt értesítésével hatályosul és a kizárást a Játékos köteles tudomásul venni.

5.3.      NYEREMÉNYEK SORSOLÁSA

A Szervező   a Játék   lezárását   követően   összesen egy 1 db nyereményt sorsol ki a véletlenszerűség elvének eleget tevő elektronikus sorsoló program segítségével, 2022. 03. 29-án 18 órakor a Szervező székhelyén. A sorsolás nem nyilvános.

A Szervező fenntartja a mindenkori sorsolás előre meghirdetett időpontjának és/vagy helyszínének megváltoztatási jogát. Az időpontváltozást a Szervező a Honlapon (a Játékszabályzat módosításával) teszi közzé.

Sorsolás menete: A Nyereményjátékban minden Játékos érvényes Pályázataival vesz részt.

A sorsoló program a véletlenszerűség elvének megfelelően egy gombnyomásra választja ki a főnyerteseket, valamint a tartalék nyerteseket.

A sorsolás minden, a Nyereményjáték teljes ideje alatt érvényesen rögzített és a sorsolás időpontjában a jelen Játékszabályzatban foglaltaknak mindenben megfelelő Pályázat között történik.

A Szervező a Nyeremény átadásáig zárhatja ki a Nyereményjátékból azt a Játékost, aki nem felel meg a Játékszabályban rögzített valamely feltételnek.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy minden jelenlegi és jövőben szervezett Nyereményjátékából kizárja azt a Játékost, aki a Nyereményjáték során bizonyítottan a Nyereményjáték internet oldalának feltörésével, robot vagy spam program használatával, vagy egyéb más csalásra lehetőséget adó módon kíván előnyhöz jutni.

Szervező szintén kizárhatja a Nyereményjátékból azt a nyertes Játékost, aki nem elérhető.

Amennyiben az adott Nyeremény tartaléknyertesei közül egy Tartaléknyertesnek sem lehetséges az adott nyeremény kiadása, a Nyereményt a Szervező másnak nem ajánlja fel, az adott Nyeremény a Szervezőnek visszaszállításra kerül, illetve a Szervezőnél marad.

  1. NYEREMÉNYEK, NYERTESEK ÉRTESÍTÉSE, NYEREMÉNYEK ÁTADÁSA

6.1.       NYEREMÉNYEK

A Nyereményjátékban a következő nyeremények kerülnek kisorsolásra: 1 db, 2 fős vacsora meghívás a Pizzeria il Peperoncinoban, 1 db Útikalauz az édes élethez c. könyv

A nyeremények szállítási költségét (futárszolgálat díja) a Szervező viseli, azonban minden egyéb felmerülő költség a nyertes Játékost terheli.

A nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak.

A nyertes Játékosokat SZJA és egyéb adó és járulékfizetési kötelezettség nem terheli, az azokkal kapcsolatban esetlegesen felmerülő adófizetési kötelezettséget a Szervező vállalja.

Szervezőt a Nyeremények fentiek szerinti átadásán kívül további kötelezettség nem terheli.

6.2.       NYERTESEK ÉRTESÍTÉSE

A nyeremény megnyerése esetén a Szervező a nyertes Játékost a nyereményről elektronikus úton értesíti a Játékos által megadott e-mail címre küldött e-mail útján, amelyről a nyertes Pályázat érkezett, a sorsolást követő legkésőbb 5 napon belül.

6.3.       NYEREMÉNYEK ÁTVÉTELÉNEK MÓDJA ÉS FELTÉTELEI

A nyertes Játékos köteles együttműködni a Szervezővel a nyeremény átvétele érdekében.

A nyertes Játékos részére a Szervező juttatja el saját költségén futárszolgálattal. A futárszolgálat munkanapokon 9 és 17 óra között szállítja ki a nyereményeket, ezért a játékosok olyan címet adjanak meg, ahol ebben az intervallumban át tudják venni a nyereményüket. A nyeremények másra át nem ruházhatók, készpénzre, illetve egyéb kedvezményre nem válthatók.

A nyertes Játékosok a Nyereményjátékban való részvételével vállalják, hogy a nevük (keresztnevük és családi nevük/ vagy családi nevük kezdőbetűje) a promóciós oldalon és a Szervező egyéb kommunikációs felületeink kikommunikálásra kerülhet.  A Nyertesek kommunikációjára havonta, továbbá a promóció végén kerül sor. Amennyiben a nyertes Játékost vagy bármelyik Tartaléknyertes Játékost a regisztráció során megadott elérhetőségei egyikén sem lehet igazoltan elérni a sorsolást követő 15 (tizenöt) napon belül, vagy a főnyeremény átvételét írásban visszautasítja, úgy Pályázata érvénytelennek minősül és helyébe – a kisorsolás sorrendje szerinti – Tartaléknyertes Játékos lép.

Szervező rögzíti, hogy 2022. 04. 28-át követően a Nyereményjátékkal, illetve a nyereményekkel kapcsolatos reklamációt nem áll módjukban elfogadni.

  1. JOGFENNTARTÁS

A Szervezők fenntartják a jogot, hogy a jelen Játékszabályzatot a Nyereményjáték folyamán, – a változást megelőző legalább 24 órával korábban történő előzetes tájékoztatást követően megváltoztassa.

A Nyereményjáték a 3. pontban meghatározott időtartam lejárta előtt bármikor befejezhető vis maior (így különösen háború, földrengés, katasztrófa, járvány, sztrájk vagy hasonló váratlan esemény) bekövetkezésekor, ideértve azt az esetet, amikor a Szervező rajta kívülálló okok miatt képtelen gondoskodni a Nyereményjáték megfelelő lebonyolításáról.

A Szervezőt a Nyereményjáték igénybevételéből vagy a Játékszabályzat módosításából, a Nyereményjáték felfüggesztéséből, megtiltásából, szüneteltetéséből vagy megszüntetéséből eredően felelősség nem terheli, a Szervező kizár minden, a fentiekből eredő közvetlen vagy közvetett kárral és költséggel kapcsolatos kártérítést és kártalanítást, amelyet a Játékos a Nyereményjátékban való részvétellel kifejezetten tudomásul vesz.

Amennyiben a Nyereményjáték során olyan technikai vagy biztonsági probléma merül fel, amely a Nyereményjáték jogszerű lebonyolítását lehetetlenné teszi vagy veszélyezteti, a Szervező fenntartja a jogot, hogy a Nyereményjátékot szüneteltesse vagy megszüntesse.

A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben tisztességtelen részvételt vagy visszaélést tapasztal a Nyereményjáték során, úgy a visszaélést elkövető Játékost kizárja a Nyereményjátékból.

  1. INFORMÁCIÓ A NYEREMÉNYJÁTÉKRÓL

A Játékkal kapcsolatos információk megtalálhatóak az Olaszmamma Facebook oldalon. A Játék hivatalos Játékszabálya a https://olaszmamma.blog.hu/ internetes oldalon jelenik meg, Szervező minden kommunikáció közül ezt tekinti elsődlegesen irányadónak.

  1. VEGYES RENDELKEZÉSEK

Szervező nem fogad el elmosódott vagy bármilyen okból sérült, manipulált vagy megrongálódott fotót. A hamisított fotók érvénytelenek és nem vehetnek részt a Játékban, beleértve a fotó bárminemű manipulációját.

A Szervező, illetve annak bármely leányvállalata, tulajdonosai, vezető tisztségviselői, és alkalmazottai a Nyeremények hibáiért, hiányosságaiért kizárják a felelősségüket, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják. A nyertes Játékos ilyen igényét jogszabályi keretek között a Nyeremény szolgáltatójával/gyártójával/forgalmazójával szemben érvényesítheti.

Szervező fenntartja a jogot, hogy a Nyereményeket megváltoztassa és azokat ugyanolyan vagy nagyobb értékű bármely más nyereménnyel helyettesítse. Erről Szervező a jelen Játékszabályzat megváltoztatásával nyújt tájékoztatást.

A Szervező nem oszt szét a jelen Játékszabályzatban felsorolt nyereményeken túlmenő egyéb nyereményt és legfeljebb annyi nyereményt oszt ki, amennyi a jelen Játékszabályzatban szerepel.

A nyertes Játékosok a jelen Játékban való részvételével tudomásul veszik és önkéntesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a Játék időtartama alatt, az általuk bármely közösségi felületükön közzétett, és az #útikalauzazédesélethez, #olaszmamma, #erawan hashtaggel ellátott tartalmakat a Szervező díjmentesen, időbeli, térbeli, mód és mértékbeli korlátozás nélkül jogosultak saját közösségi felületeiken megosztani a személyiségi jogok maradéktalan betartása mellett, valamint kijelentik, hogy hozzájárulásuk megfelelő előzetes tájékoztatáson alapult.

A nyertes Játékosok azzal, hogy elfogadják a szabályzatot, hozzájárulnak ahhoz is, hogy a Szervező az általuk elküldött fotókat korlátozás nélkül felhasználhatják a saját online felületeiken. A nyertes Játékosok a kép elküldésével kifejezetten kijelentik és szavatolnak azért, hogy az általuk elküldött fotók, mint szerzői művek tekintetében korlátozás nélkül és önállóan jogosultak a jelen Játékszabályzatban meghatározott jognyilatkozatokat megtenni és a jelen Játékszabályzatban meghatározott felhasználási jogokat a Szervező részére biztosítani.

A nyertes Játékosok a Játékban történő részvétellel kötelezettséget vállalnak arra, hogy amennyiben a Szervezővel szemben harmadik személy jogai, így különösen szerzői jogai megsértése miatt kártérítési vagy bármilyen egyéb igénnyel lép fel, a Játékosok kötelesek a Szervezőt ezen igények alól haladéktalanul és teljeskörűen mentesíteni, a kártérítésként vagy egyébként fizetett összeget a részükre haladéktalanul megtéríteni.

Szervező a Nyereményjáték nyertes Játékosainak nevét a Játékszabályzat és a vonatkozó Promóciós Adatvédelmi Szabályzat szerint, a sorsolást követően nyilvánosságra hozhatják a Honlapon/hivatalos Facebook felületen. A nyilvánosságra hozatal során a nyertes Játékos neve (a vezetéknév, valamint a keresztnév) jelenik meg.

A Játékos részvételével elfogadja, hogy a Szervező a nyereményeket nyilvános program keretében is átadhatja, továbbá publikálhatja vagy ismertetheti a nyertes Játékos nevén felül adott esetben fotóját, illetve a vele a nyereménnyel kapcsolatban készített média interjú tartalmát. Így a nyertes Játékos a Nyereményjátékban való részvételével elfogadja, hogy a Szervező, mint Adatkezelő a Nyereményjátékkal összefüggésben nyilvánosságra hozzák a róluk készült hang-, illetve videofelvételt és fényképeket, melyek a jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett, az Adatkezelési tájékoztatóban rögzítettek szerint az alábbi felületeken valósulhatnak meg: az Adatkezelő honlapján, közösségi média felületein, nyomtatott és elektronikus reklámanyagaiban.

A Nyeremények másra át nem ruházhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, készpénzre, illetve egyéb kedvezményre nem válthatók.

A Szervező kizárja a felelősségét minden, a Honlapot, illetve az azt működtető szervert ért külső támadások, és/vagy meghibásodás estére. Tehát amennyiben a Honlap, illetve szervert vagy a kiszolgáló hálózatot ért támadás és/vagy meghibásodás folytán a játékosok téves rendszerüzeneteket kapnak nyereményeiket, a nyertes/nem nyertes státuszukat, stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező semminemű felelősséget nem vállal.

Szervező kizárja a felelősségét a Honlap rajta kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt az nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesznek minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárják, illetve lehetőség szerint megszüntessék.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy amennyiben csalás gyanúja merül fel bármely Játékossal kapcsolatban, annak kivizsgálásához információt kérhessen a Játékostól, illetve felfüggeszthesse vagy kizárja a Játékost és a Nyereményének átadását leállítsa. A jelen pontban meghatározott, tisztességtelen magatartást tanúsító résztvevők vagy játékosok kötelesek megtéríteni minden olyan kárt, amelyet a Nyereményjátékkal összefüggésben a Szervezőnek okoztak.

A Szervező a nyeremények átadásáig zárhatja ki a Játékból azt a Játékost, aki nem felel meg a Játékszabályban rögzített feltételeknek.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy minden jelenlegi és jövőben szervezett játékából kizárják azt a Játékost, aki a Játék során bizonyítottan a Játék internet oldalának feltörésével, robot vagy spam program használatával, vagy egyéb más csalásra lehetőséget adó módon kíván előnyhöz jutni.

Jelen Játékszabályzatra a magyar jogszabályok az irányadók és a Nyereményjátékban való részvétellel kapcsolatosan kialakuló jogviták kizárólagosan a magyar bíróságok joghatósága alá tartoznak. Felek a Nyereményjátékkal kapcsolatos esetleges jogvitájukra kikötik a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság illetékességét. Szervező fenntartja a jogot, hogy a Játékszabályzatot indokolt esetben bármikor megváltoztathassák a résztvevők megfelelő tájékoztatása mellett.

Mellékletek:

  1. sz. melléklet: Promóciós Adatkezelési szabályzat

Budapest, 2022. március 21.

Promóciós Adatkezelési Szabályzat

Az Adatkezelők és az Adatfeldolgozók a „Útikalauz az édes élethez” Nyereményjáték során kezelt adatokat az alábbi  promóciós adatkezelési szabályzat alapján kezelik és dolgozzák fel.

A jelen Adatkezelési Szabályzat irányadó a Szervező, mint Adatkezelő által szervezett Útikalauz az édes élethez” elnevezésű nyereményjáték (“Játék”) keretében gyűjtött személyes adatok kezelésére.

1.)  A kezelt személyes adatok köre

Játékban történő regisztráció során Játékosoknak a következő személyes adataikat szükséges megadniuk (a *-al jelölt adatok megadása szükséges a regisztrációhoz / a regisztráció feltétele):

A fenti adatok kezelésének a célja a következő:

2.)  Az adatkezelés célja és időtartama

Az adatkezelő a megadott személyes adatokat a Játékkal összefüggésben, a Játék lebonyolítási időtartama alatt a Játékosok kapcsolattartás, adminisztráció, valamint a nyeremények átadása céljából kezeli. Az adatkezelő a Játékkal összefüggésben kezelt személyes adatokat a Játék lezárását, illetve a nyeremények átadását követően törli.

Amennyiben a Játékos a játék részvétele során ehhez hozzájárult, az Adatkezelő a pályázás során megadott adatait közvetlen üzletszerzési célú megkeresések (a termékeik és szolgáltatásaik ajánlása, hirdetéseik továbbítása, telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail, messenger üzenet), érdekében kezeli és felhasználja.

Az adatkezelők a személyes adatokat a fenti közvetlen üzletszerzési célból addig kezelik, amíg a Játékos az ehhez adott hozzájárulását vissza nem vonja.

3.)  A személyes adatok kezelésének jogalapja

A Játékban történő részvétellel kapcsolatos adatszolgáltatás önkéntes, amelyet a Játékos a regisztráció során a jelen tájékoztatás ismeretében a vonatkozó mező kipipálásával ad meg.

Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) a) pontja szerinti önkéntes hozzájárulás a játékban történő részvétel, azonosítás, nyeremények kezelése, és a közvetlen üzletszerzési célú megkeresések esetében.

A nyertesek esetében az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) c) pontja szerinti jogszabályi kötelezettség az adózási és számviteli jogszabályok értelmében.

A Játékos kizárólag saját személyes adatait adhatja meg. Amennyiben nem saját személyes adatait adja meg, a Játékból kizárásra kerül.

4.)  A személyes adatok megismerésére jogosultak köre, adatfeldolgozás

A személyes adatok megismerésére az Adatkezelők, illetve az általa igénybevett Adatfeldolgozók a hatályos jogszabályok szerint jogosultak.

Az adatok feldolgozását az Adatkezelő megbízásából eljáró alábbi adatfeldolgozók végzik:

5.)  A Játékos jogai a kezelt adataival kapcsolatban

Az adatkezelők a Játékos kérésére tájékoztatást adnak a Játékos általuk kezelt személyes adatairól és hozzáférést adnak számára a személyes adatokhoz, valamint tájékoztatják őt a következő információkról:

Az adatkezelők a kérelem beérkezésétől számított legkésőbb 30 (harminc) napon belül megadja tájékoztatást. Ha a Játékos elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha a Játékos másként kéri.

A Játékos jogosult kérni a személyes adatai helyesbítését, illetve a hiányos adatok kiegészítését az adatkezelés céljának figyelembevételével (megjelölve a helyes adatokat). Az adatkezelők a helyesbítést indokolatlan késedelem nélkül elvégzik a nyilvántartásukban, és ennek megtörténtéről írásban értesítik a Játékost.

A Játékos a fentieken kívül bármikor kérheti az adatai törlését– részben vagy egészben – ingyenesen, indokolás nélkül. Az adatkezelők a törlési kérelem kézhezvételét követően indokolatlan késedelem nélkül gondoskodnak az adatkezelés megszüntetéséről, és törlik a Játékost a nyilvántartásukból, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a)      a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  2. b)     a Játékos visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek más jogalapja nincs;
  3. c)      a Játékos tiltakozik személyes adatai kezelése miatt;
  4. d)     a személyes adatok kezelése jogellenesen történt;
  5. e)     a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

A Játékos jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelők a személyes adatok helyesbítése vagy törlése helyett korlátozzák az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a Játékos hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az adatkezelő a Játékost, akinek a kérésére korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Az adatkezelő a tájékoztatás, helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmeket az alábbi elérhetőségeken fogadják: Erawan Kft. 1039 Budapest, Édes utca 6. postai címen vagy a vevoszolgalat@erawan.hu e-mail címen vagy a +36 20 80 40 777 (10-16 óráig) telefonszámon.

Amennyiben az adatkezelő a Játékos helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy korlátozás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelők tájékoztatják a Játékost a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz történő fordulás lehetőségéről.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítéssel a Játékos a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11, postacím: 1374 Budapest, Pf.: 603., www.naih.hu, telefon: +36 (1) 391-1400, fax: +36 (1) 391-1410, ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy választása szerint az Adatkezelő székehelye, az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

A Játékos bármikor dönthet úgy, hogy az Adatkezelő a továbbiakban ne keresse meg őt közvetlen üzletszerzési célú kapcsolattartás keretében. A Játékos a hozzájárulását visszavonhatja a lemondó nyilatkozat alábbi címekre történő megküldésével (a pontos személyes adatait feltüntetve): vevoszolgalat@erawan.hu  e-mail címen, valamint a Erawan Kft. 1039 Budapest, Édes utca 6.  postai címen, továbbá az elektornikus hírlevélben található link segítségével.

A Játékos tudomásul veszi, hogy a Játékból való kizáráshoz vezet, ha a Játék lebonyolításához szükséges adatok törlését a nyeremény átadása előtt kérelmezi (kivéve, ha csak a közvetlen üzletszerzési célú adatkezeléshez adott hozzájárulását vonja vissza a Játékos). A Játékos tudomásul veszi, hogy amennyiben a Játék időtartama alatt kizárólag a közvetlen üzletszerzési célú megkereséshez adott hozzájárulását vonja vissza, az adatkezelő a Játék szervezéséhez, illetve lebonyolításához szükséges célból, és az ahhoz szükséges ideig a megadott személyes adatait továbbra is kezelhetik.

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat a személyes adatok helyesbítéséről, törléséről vagy az adatkezelés korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Játékost kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

A Játékos tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha az adatkezelés

A Játékos tiltakozása esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Játékos érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és a döntésről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Játékos az adatkezelők döntésével nem ért egyet, illetve, ha az adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, a Játékos – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

A Játékosok adatkezeléssel kapcsolatos jogaira, az adatkezelő és adatfeldolgozók tevékenységére egyebekben a hatályos jogszabályi rendelkezések az irányadóak, az adatkezelők és adatfeldolgozók ezen előírásoknak megfelelően járnak el.

6.)  Adatbiztonság

Az adatkezelő kötelezi magát arra, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozzák azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat a Játékosok hozzájárulása alapján továbbítják vagy átadják, felhívják, hogy eleget tegyenek az adatbiztonság követelményének.

Az adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse.

Az adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalóik, illetve az adatkezelő megbízásából eljáró adatfeldolgozók részére is előírja.

A Játékos elismeri és elfogadja, hogy személyes adatainak a Játékban történő megadása esetén – annak ellenére, hogy az adatkezelő az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférésnek vagy azok kifürkészésének megelőzésére korszerű biztonsági eszközökkel rendelkezik – az adatok védelme teljes mértékben az Interneten nem garantálható. Jogosulatlan hozzáférés vagy adatmegismerés erőfeszítései ellenére történő bekövetkezése esetén az adatkezelő nem felelős ilyen jellegű adatmegszerzésért vagy jogosulatlan hozzáférésért vagy a Játékosnál ezen okokból kifolyólag keletkezett bármilyen kárért. Ezen felül a Játékos is megadhatja személyes adatait harmadik személyeknek, akik azt jogellenes célra vagy módon is felhasználhatják.



Exit mobile version