Site icon Olaszmamma

Belépés Szardíniára holnaptól: teszt, oltás vagy karantén


Szardínia jelenleg az egyetlen fehér színbesorolásű olasz régió, ami annyit jelent, hogy itt már valami egészen hasonló mederben zajlik az élet, mint egy évvel ezelőtt. A szigetnek földrajzi adottságai maitt helyzeti előnye van, jól nyomonkövethető, hogy ki lép ide be, a régió népsűrűsége alacsony, ezt jól  kihasználták, és most járhatnak étterembe vacsorázni a szárdok.  Nem adták ezt ingyen, és természetes, ha a helyiek próbálják megtartani ezt a helyzetet.

 

A sziget kormányzója, Christian Solinas aláírt egy rendeletet, amely szerint Szardíniára 2021. március 8-tól a következő feltételekkel lehet belépni: vagy oltási igazolás birtokában, vagy az érkezés előtt legfeljebb 48 órával végrehajtott negatív eredményű molekoláris teszttel, vagy ezek hiányában tíz napos karantén-kötelezettséggel. Lehetőséget biztosítanak az érkezőknek arra is, hogy 48 órával a szigetre lépést követően, a reptéren vagy a kikötőben essenek túl a Covid-teszten.

A negatív teszttel érkezők azzal az ajánlással mozogtahnak a szigeten, hogy öt napon belül meg kell ismételni a tesztet, és amennyiben ez pozitív lenne, ennek megfelelőek lesznek a következmények is.  A Szardíniára történő belépéshez az utasoknak emellett regisztrálniuk kell a régió weboldalán.

Hogy milyen az élet Szardínián, a fehár zónában?

Az éttermek 23:00 óráig, a bárok, pubok, kávézók 21:00 óráig tartanak nyitva, míg Olaszország legnagyobb részén csak elvitelre dolgoznak. Az éjszakai kijárási tilalom 23:30-tól hajnail 5:00-ig van életben, ennek ideje alatt csak igazoltan, munkavégzés, egészségügyi ok vagy egyéb szükséghelyzet okán lehet mozogni.

A gyülekezés továbbra is tilos, kötelező betartani az egy méteres távolságot, viselni a szájmaszkot szabad téren is. A maszkviselés kötelezettsége nem vonatkozik a hat évnél fiatalabbakra. A régiók közötti mozgás továbbra is tilos, illetve a szokásos feltátelekhez kötött. De miért is mennének brhová máshová a szárdok, amikor tulajdonképpen nekik van a legjobb dolguk most széles ez Itáliában? A tengerparti bárok teraszán élvezhetik a tavaszi nap sugarait, és szippanthatják be a szabadság illatát Forza Sardegna! Ennél már csak jobb legyen!

Forrás: Ansa, Szardínia régió honlapja

 

 

 

 



Exit mobile version