Site icon Olaszmamma

4,5-ös erősségű földrengés Toszkánában, állnak a vonatok


4,5-ös erősségű földrengés rázta meg ma hajnalban 4:37-kor a toszkán Scarperia San Pietro városkáját. A földrengés 9 km-es mélyről indult. Földmozgásokat mértek az egész Mugello területén (így nevezik a Firenzétől északra elhelyezkedő völgyet). Az éjszaka folyamán, 3:38 és 3:55 között öt kisebb rengést is mértek ugyanitt. Barberino del Mugello-ban 4,42-es erősségű szizmát regisztráltak.

A lakók az utcára rohantak és sokuk az újabb rengésektől való félelmében az autójában vészelte át az éjszakát. A földmozgás olyan erősségű volt, hogy tisztán lehetett érezni  Firenzében és Pistoia városában is. Ma nem nyitnak ki az óvodák és iskolák Borgo San Lorenzo és Vicchio településeken.

 

Az utóbbi 12 órában (2019. december 09. reggeli 8 óráig)  mindösszesen 36 rengést mértek a Mugello területén.

4:36 óta az infrastruktúra biztonságának felmérése miatt nem közlekednek a vonatok az érintett szakaszokon, úgyhogy mindenki nagyon figyeljen oda, mert nem járnak a nagysebességű vonatok (Italo, Frecciarossa) sem Firenze és Bologna között, emellett nincs közlekedés a Firenze- Prato, a Firenze-Borgo San Lorenzo, a Prato-Pistoia és a Firenze-Empoli-Pisa. Érdemes vetni egy pillantást a Trenitalia oldalára, ha pontosabb információkra vágytok.

A rengés -erőssége ellenére – szerencsére nem okozott jelentősebb vagyoni károkat vagy személyi sérülést- erősítette meg
Scarperia San Piero polgármestere, Federico Ignesti.

Olaszországban mint tudjuk sajnos meglehetősen gyakoriak a földrengések, és pont az idén van annak az 1919-es földrengésnek a századik évfordulója, ami szintén ugyanezt a területet, a Mugellót sújtotta, és ami 700 házat rombolt porig, és 500 másikban okozott jelentős károkat.



Exit mobile version