Site icon Olaszmamma

Cagliari: ámokfutás a kifutópályán


Imádom ezeket a napi kis színeseket. Agyamra megy már a soha  véget nem érő  Brexit-odüsszeia, az épp aktuális olasz kormány keserves kapálózása, úgyhogy mostanában egészen Amélie Poulain típusú olvasó lettem. Sokkal hamarabb eléri az ingerküszöböm egy vicces sztori ( a csúcs a Calabriaban gumimatracon elalvó pasi, aki a szundi után Szicíliában ébredt fel) , mint a rosszul fésült szőke angolszász politikusok bohóckodása. Itt egy friss darab tegnapról:

A helyszín Szardínia szigete, Cagliari, a főszereplők egy 54 éves szárd férfi és annak angol barátja, akik túl korán érkeztek ki a szárd régiószékhely Elmas repülőterére az aznapi londoni gépükhöz. Így aztán beültek a bárba és ráérősen poharazgatásba kezdtek. Amint egymást követték az italok, a két férfinek sikerült teljesen  figyelmen kívül hagyni  a hangosbeszélő sürgető felhívását a folyamatban levő beszállásra a brit főváros felé tartó járathoz. Az utolsó utáni pillanatban vették csak észre, hogy éppen lekésik a gépet, és az már gurul a betonon, amikor is gyorsan futásnak eredtek, feltörték a ráadásul riasztóval élesített vészkijáratot és kézipoggyászukkal a hónuk alatt elkezdtek rohanni a repülő után a kifutópályán. A rend szigorú őrei természetesen azonnal lekapcsolták a sietős rendbontókat, és londoni utazás helyett fejenként 2064 eurós büntetés lett a rövidtávú ámokfutás eredménye.

 

A haverok meg kereshetnek új repjegyet az angliai utazáshoz, és máskor esetleg majd kétszer is meggondolják, hogy mi is a teendő hasonló helyzetben.



Exit mobile version