Site icon Olaszmamma

A világ leghosszabb szilveszteri bulija: Rimini


Na tessék, az olaszok már megint kifundáltak valamit, amivel világelsőségre törekszenek: december 30. és január 5. között Riminiben zajlik majd a világ leghosszabb szilveszteri bulijaként promótált esemény. Emilia Romagna legismertebb tengerparti üdülőhelyét nem kell különösebben bemutatni, javasoltam már kisgyerekes nyaraláshoz is. Rimini egyébként is híres pezsgő éjszakai életéről, a tengerparti homokban kókadozó másnapos orosz fiatalokról, miért is ne tenne ki magáért bulik terén újév környékén is?

December 30-án vasárnap Daddy G-t, azaz Grant Marshallt várják, aki egyike a Massive Attack egyik alapítóinak, és  aki DJ-ként fogja kísérni a bulit, természetesen a legendás banda remixeivel. A legfontosabb koncertek pedig nyilván december 31-ére maradnak, a Piazzale Fellini téren felállított színpadon Nek ad koncertet 25 éves munkásságának legjobb dalaiból. Egyetemista éveim egyik visszatérő aláfestő zenéje volt tőle a Laura non c’é.  Belépőjegy nincs, a koncert ingyenes, úgyhogy irány Rimini!

A rimini szilveszter a város legfontosabb tereire és utcáira is kiterjed, lesz itt ünnepi kivilágítás, zene mindenfelé, bohókás díszletek. A Piazza Malatestán napjaink egyik legmenőbb olasz indie  zenekara,a TheGiornalisti egyik tagja, Marco Rissa lesz a DJ a reneszánsz kastély árnyékában.

A Piazza Cavour óriási táncparkettként szolgál majd, ahol 23:00 órától csavarják fel a szőnyeget. Éjfélkor nem maradhat el a parádés tűzijáték a tengerparton. A Teatro Galli újévi operaelőadása a Carmen lesz. Nem érdemes kihagyni a karácsonyra készített, homokból épült betlehemet sem a tengerparton, ami január 13-ig tekinthető meg.

Rengeteg hasznos információt és részletes programokat találhattok az esemény hivatalos honlapján .



Exit mobile version