Site icon Olaszmamma

Megint sztrájkol a Ryanair- szeptember 28.


Még mindig nincs vége, szepteber 28-án megint hatalmas, 24 órás sztrájkra készülnek a Ryanair dolgozói. A sztrájkhoz Portugália, Spanyolország, Belgium, Hollandia és Olaszország Ryanair-alkalmazottai – ezúttal a légi személyzet- csatlakoztak.  Augusztusban egy napra már leállt a Ryanair, ami akkor 600 járat törlését eredményezte, és mintegy ötvenezer utas maradt hoppon.

Az augusztus munkabeszüntetés azonban látszólag semmilyen eredményre nem vezetett, ezért a Ryanair-személyzet most megint keresztbe rakja karjait, és inkább iszik egy kávét. A sztrájk célja, hogy a Ryanair az ír munkajogi szabályozás helyett az állomáshely jogát alkalmazza az alkalmazottak szerződéseire. Jobb munkafeltételeket, elsősorban magasabb fizetést követelnek a sztrájkolók.

Ha szeptember 28-án az ír fapadossal utaznátok, és a fenti országok valamelyikét érinti a járatotok, érdeklődjetek a légitársaság ügyfélszolgálatánál (ha van kéznél elég nyugtatótok), vagy figyelemmel követhetitek a járatotok állapotát ezen a linken.  A Ryanair a napokban értesíteni fogja mindazokat, akik járatuk törlésére számíthatnak. Ők vagy a jegy vételárának visszafizetését, vagy a járatuk más időpontra való módosítását kérhetik.

 

 



Exit mobile version