4,5-ös erősségű földrengés Toszkánában, állnak a vonatok

4,5-ös erősségű földrengés rázta meg ma hajnalban 4:37-kor a toszkán Scarperia San Pietro városkáját. A földrengés 9 km-es mélyről indult. Földmozgásokat mértek az egész Mugello területén (így nevezik a Firenzétől északra elhelyezkedő völgyet). Az éjszaka folyamán, 3:38 és 3:55 között öt kisebb rengést is mértek ugyanitt. Barberino del Mugello-ban 4,42-es erősségű szizmát regisztráltak.

A lakók az utcára rohantak és sokuk autóban vészelte át az éjszakát. A földmozgás tisztán érezhető volt Firenzében és Pistoiában is. Ma nem nyitnak ki az óvodák és iskolák Borgo San Lorenzo és Vicchio városkákban.

 

Az utóbbi 12 órában (2019. december 09. reggeli 8 óráig)  36 rengést mértek Mugello területén.

La terra trema nel Mugello: sisma di magnitudo 4,5, gente in strada ed edifici lesionati

4.36 óta az infrastruktra biztonságának felmérése miatt nem közlekednek a vonatok az érintett szakaszokon, úgyhogy mindenki nagyon figyeljen oda, mert nem járnak a nagysebességű vonatok sem Firenze és Bologna között, emellett nincs közlekedés a Firenze- Prato, a Firenze-Borgo San Lorenzo, a Prato-Pistoia és a Firenze-Empoli-Pisa. Érdemes vetni egy pillantást a Trenitalia oldalára, ha pontosabb információkra vágytok.

A rengés -erőssége ellenére – szerencsére nem okozott nagyobb károkat vagy személyi sérülést- erősítette meg
Scarperia San Piero polgármestere, Federico Ignesti.

Olaszországban mint tudjuk sajnos meglehetősen gyakoriak a földrengések, és pont az idén van annak az 1919-es földrengésnek a századik évfordulója, ami szintén ugyanezt a területet, a Mugellót sújtotta, és ami 700 házat rombolt porig, és 500 másikban okozott jelentős károkat.

Facebook Comments
(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük