Hétvégi programok Olaszországban- 2018. június 29- július 1.

Olaszországban töltitek ezt a hófordító hétvégét? Ez már önmagában szuper hír, nézzük csak, hogy mivel tudjátok feldobni a víkendet Itália különböző városaiban. Nápolyba sokan jártok, könnyen odajutni, és ha már arra jár az ember, ritkán hagyja ki Sorrentót, amelyet egyébként nagyon könnyen megközelíthettek például a Campania Express vonattal. Szombaton, június 30-án rendezik Sorrentóban a Notte bianca (Fehér éjszaka) eseményét,  amikor ébren van az egész város, zene, művészet, könyvek, utcai árusok dobják fel  még jobban az egyébként is roppant hangulatos campaniai kisvárost. A város antik templomai a Chiesa di San Paolo és a Chiesa dell’Addolorata hajnali háromig  nyitva tartanak és az ide látogatók koncerteket hallgathatnak és kiállításokat csodálhatnak meg. 

A Corso Italia sétányán utcai művészek fesztiválja dobja fel a hangulatot, majd ezt követen felolvasóest a holdvilágnál. A Villa Fiorentina szintén hajnali háromig áll majd nyitva  a Francis Bacon éltetét bemutató kiállítás látogatói számára. A fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhattok.

Ha már Nápoly, akkor ezen a hétvégén minden a színházról szól Campania székhelyén, a Napoli Teatro Festival 2018-as kiadása javában zajlik ezekben anapokban, olasz és nemzetközi társlatok prózai és táncelőadásaival. Részletes program és jegyelővétel a fesztivál honlapján.

A Napoli Teatro Festival plakátja

Carton Rapid Race 2018 – Oulx (Piemont)

Délről irány Észak, annak is a legnyugatibb csücske. Oulxban, a piemonti Alpok egy apró, de annál szebb falucskájában minden évben megrendezik a Carton Rapid Race-t. Ez egy olyan folyami kajakverseny, ahol a résztvevő járművek minde kartonpapírból készülnek, amelyet meghatározott mennyiségű ragasztószalaggl rögzítenek. A hajók a verseny helyszínén készülnek el. Az esemény egyedülálló a világon a maga nemében. A résztvevők száma általában ezer körül mozog,és 20-25 ezer néző követi figyelemmel a helyszínen.

A verseny szombaton kezdődik, és a futamot számos rendezvény kíséri: rafting- és kajakbemutatók, street food, zene és bona. Szombat délután felvonulnak a csapatok, akik majd vasárnap reggel 9:30-kor kezdik el megépíteni hajóikat. A Carton Rapid Race 12:20-kor indul. Kedvcsinálónak egy összefoglaló a tavalyi versenyről:

 

 
 
 
 

Az idén Palermóban rendezik a Manifestát, a nomád Biennálét, ami a 90-es évek első felében, a hidegháború végével járó politikai, gazdasági és kulturális változásokra válaszklént jött létre. A Manifesta  a kezdetektől fogva párbeszédet biztosít a társadalom és a művészet között. A Palermóban megrendezésre kerülő Manifesta 12 több, mint 50 projettel büszkélkedhet, köztük installációkkal, előadásokkal ,vetítésekkel a város 15 különböző helyszínén.  Kortárs művészetek rajongóinak kötelező.

Velence szellemei, azaz esti séták a lagúnákon. Július 1-jén indul és október 31-én zárul az a szuper programsorozat,amelynek során a túravezetők segítségével megismerkedhetünk Velence sötét arcával. Az este 19:30-kor induló séták a Canareggio negyedben zajlanak, ahol az állítólag itt élő szellemekkel, a mai napig gyakori jelenésekkel ismertetnek meg a vezetők. Egy-egy ilyen program két órás és 18 euróba kerül a részvétel. Információ és foglalás: Park View Viaggi , telefonszám: +39 41 520 0988

Facebook Comments
(Visited 182 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d bloggers like this: