SALDI avagy költekezz ájulásig!

Az olaszok imádnak shoppingolni. Jó persze, ki nem, de itt valahogy mégis van egy különös bukhéja a szezonvégi leárazásoknak. Egyrészt mert tényleg szezonvégiek, tehát január és július legelején, pontosan meghatározott menetrend szerint indulnak, másrészt meg, mert tényleg mindent kisöpörnek a padlásról. A  következő szezonban biztosan nem fogják visszacsempészni a megmaradt cuccot a polcokra, hogy aztán újra teljes áron dobják piacra.

Mifelénk január 5-őn kezdődött az őrület, és jómagam bár csak mérsékelten veszek benne részt, tekintettel arra hogy szerencsémre én a karácsonyi szezonban Magyarországon már kiélhettem magam, azért teljesen nem kerülhetem meg, és nem is akarom, na. Az emberek csütörtökön már mámorosan álltak sorban nyitáskor az üzletek előtt, és azóta is simán pankrációznak egy-egy menőbb darabért. 

Komolyan veszi a leértékelést a  kedves vásárlóközönség is, a boltok tömve vannak, úgy járkál mindenki a megtömött bevásárlószatyrokkal, mintha kötelező lenne, ismerek olyanokat, akik konkrétan kirándulást szerveznek a nagyobb outletekben, ahol ilyenkor extra minuszok röpködnek.

A kereskedők egyelőre örvendeznek, a tavalyi trendek megváltozni látszanak, eddig többet költenek az olaszok, úgyhogy mindenki, hajrá, előre, adjunk egy kicsit ennek a dagonyázó GDP-nek!

Félár. senki nem okozott még neked ekkora gyönyört
(Visited 520 times, 1 visits today)

Olvasd el ezt ist!

Következik